Odlično ortodoncija stomatološke usluge

Najbolje ocijenjeno zubne hitni slučajevi stomatološke usluge: Ova grana stomatologije se bavi dijagnostikom, prevencijom i liječenjem bolesti i oštećenja zuba. Konzervativna stomatologija ima za cilj očuvanje prirodnih zubi što je duže moguće, a njeni postupci su usmjereni na to da se oštećeni zubi saniraju i sačuvaju bez potrebe za njihovim vađenjem. Postupci konzervativne stomatologije obuhvataju popravke karijesa, liječenje pulpe (unutrašnjeg dijela zuba koji sadrži živac i krvne žile), izradu ispuna, restauraciju zuba, izbjeljivanje zuba i druge slične postupke koji imaju za cilj očuvanje prirodnih zubi. Konzervativna stomatologija je bitna i kao preventivna mjera jer pravovremeno otkrivanje i liječenje oštećenja zuba može spriječiti daljnje probleme i potrebu za složenijim tretmanima u budućnosti. Pogledaj dodatno detalji na stomatoloska ordinacija.

Bolji govor: zubi koji nedostaju mogu otežati izgovaranje određenih slova i zvukova. Neko sa prazninama u osmehu može da mrmlja ili promrmlja. Zubni implantati pružaju pouzdanu i stabilnu zamjenu zuba za jezik i usne, omogućavajući pacijentima da govore jasnije i sigurnije. Održavanje pravilnog oralnog zdravlja posebno je važno kako starite. Postajete osjetljiviji na probleme sa zubima zbog starenja, upotrebe lijekova i osnovnih zdravstvenih stanja. Vaši zubi mogu pretrpjeti nekoliko promjena koje utiču na njihov izgled, snagu i funkciju. Osim toga, vaši zubi mogu biti izloženi većem riziku od karijesa, infekcije, promjene boje i gubitka zuba (posebno ako ste imali značajan karijes ili bolest desni).

Ne samo da je loše za vaše zdravlje, pušenje je jedan od najgorih prestupnika kada je u pitanju bojenje zuba. Duvan uzrokuje smeđe mrlje koje prodiru u žljebove i rupice zubne cakline. Mrlje od duhana može biti teško ukloniti samo četkanjem. Što duže pušite, mrlje se učvršćuju. Pušenje takođe uzrokuje loš zadah i gingivitis (bolest desni) i povećava rizik od većine vrsta raka.

Smanjite sok: Mnogi roditelji misle da je sok zdrav izbor za piće tokom cijelog dana, ali može dovesti do karijesa. Ograničite svoje dijete na ne više od 4 unce dnevno 100% voćnog soka. Dajte napitke i hranu bez šećera u vreme obroka, a sok koristite samo kao poslasticu. Bebe se rađaju sa svim zubima – ne možete ih vidjeti jer su skrivene u desnima. Mliječni zubi počinju da se probijaju kroz desni oko 6. mjeseca, ali je važno započeti dobru oralnu njegu odojčadi i prije izbijanja prvog zuba. Iz zdravih desni nastaju zdravi zubi. Obrišite bebino desni mekom krpom za pranje nakon hranjenja. Ovo pomaže u uklanjanju bakterija koje mogu uzrokovati karijes.

“Intrinzično izbjeljivanje” se odnosi na izbjeljivanje dentina, ili unutrašnjeg dijela zuba, koji upija gel vodonik peroksida (koji se također naziva gel za izbjeljivanje ili izbjeljivač) i postaje svjetliji. Kada se peroksid koristi za izbjeljivanje zuba, on proizvodi slobodne radikale koji se potom vežu za najtamnije pigmente u prostorima između čunjeva cakline. Slobodni radikali fizički skupljaju molekule pigmenta, što smanjuje tamnost pigmenta. Osim toga, smanjenje pigmenta znači da i oni reflektiraju manje svjetla.

Na sreću, postoje jednostavni načini da zubi budu jaki i zdravi od djetinjstva do starosti. Evo kako: Počnite sa djecom rano. Nakon što se prvi zub pojavi obično oko šest mjeseci, trebali biste započeti djetetovu stomatologiju. Zubi se mogu obrisati čistom, vlažnom krpom ili vrlo mekanom četkom. Otprilike sa 2 godine možete dopustiti djeci da sama probaju četkati – iako je važno nadzirati. Počnite rano i izbjegavajte da vaše dijete bude dio 50% djece između 12 i 15 godina koja imaju karijes.

Implantologija je najmlađa grana u stomatologiji, ali i grana koja najbrže napreduje. U današnje vrijeme uspješnost ugradnje implanata je 99%. Ugradnja implanata je danas rutinska operacija i obavlja se veoma brzo. Koliko zuba je potrebno za jedan dentalni most, toliko i implanata treba ugraditi za most na implantima. Zubne krunice na implantima se najčešće ne vezuju za zubne krunice na prirodnim zubima, a samo u određenim slučajevima je moguće njihovo vezivanje. Takođe je moguće raditi i proteze na zubnim implantima. Otkrij više informacije u https://drcavic.com/.

Recent Posts

Categories

Tags

Meta

Archives

GiottoPress by Enrique Chavez